



Location: Radisson Colonial Hotel • 2301 Colonial Drive • Helena MT • 406-443-2100

January 31, 2017 I 8:30am-5:00pm			
8:30am-9:00am	l.	Meeting Called to Order (10mins)	Chairman Not Afraid
	II.	Roll Call (10 mins) A. Establishment of Quorum	Chairman Not Afraid
		B. Approval of Agenda	
	III.	Reading/Approval of Last Meeting Minutes (10 mins)	Chairman Not Afraid
9:00am-10:15am	IV.	Board Election of Officers for '17-'18 (1 hr 15 mins)	RMTLC Board
		10:15am-10:30am Break	
10:30am-2:30pm	V.	Reports	
10:30am-11:30am		A. RMTLC Reports	
		1. Financials and Updates (30 mins)	William Snell Jr., Tafuna Tusi
		2. RMTEC and Programs (30 mins)	Pharah Morgan, Mike Andreini
11:30am-12:00pm		B. Tribal Health Director's Report (30 mins)	TBA
12:00pm-1:00pm LUNCH			
1:00pm-2:30pm		Reports Continued	
1:00pm-1:30pm		C. Bureau of Indian Affairs (30mins)	
1:30pm-2:30pm		D. State Reports	
		1. Senator Tester's Office (10 mins)	Michael La Valley, Tribal Liaison
		2. Senator Daines' Office (10 mins)	Amanda Peterman, Tribal Liaison
		3. Montana Legislative Services Division	Hope Stockwell, Research Analyst
		4. Office of the Governor (30 mins)	Jason Smith, Director
2.20 5.00		David Attack	Montana American Indian Caucus
2:30pm-5:00pm	VI.	Presentations (20 iii)	
2:30pm-3:00pm		A. Native American Development Corporation (30mins)	Leonard Smith, Executive Director
		3:00pm-3:15pm Break	
3:15pm-3:45pm		B. Restoration for Native Veterans * (30 mins)	Peter Vicare, VA Relations
3:45pm-5:00pm		C. Child Welfare Presentation	
		1. CASA: ICWA Court in Billings (30 mins)	Nicole Walks Along
		2. Casey Family Programs (45 mins)	Sheldon Spotted Elk
5:00pm	VII.	Meeting Adjourned for the day	RMTLC Chairman
* Indicates that a resolution has been requested			

























Annual Board Meeting Agenda

Location: Radisson Colonial Hotel • 2301 Colonial Drive • Helena MT • 406-443-2100

February 1, 2017 | 8:30am-12:30pm

8:30am-11:00am Presentation Continued

D. Land Related Issues

1. Wild & Scenic Rivers Act * (30 mins) Charles Drimal, Associate

2. Land Use Curriculum (15 mins) Majel Russell, Elk River Law

3. Intertribal Buffalo Council (1 hour) Majel Russell, Elk River Law

10:15am-10:30am Break

10:30am-11:00am 4. Land Issues (30 mins) Sharon Peregoy, Legislator

11:00am-11:45am E. Report from Indian Health Service (45mins) Dorothy Dupree, Area Director

11:45-12:30pm VIII. Closing Remarks and Adjournment RMTLC Chairman

*Indicates that a resolution has been requested